De gevel van uw huis is een zeer belangrijk onderdeel van het exterieurontwerp omdat het de stijl voor de rest van het gebouw bepaalt. En het is ook belangrijk vanwege de impact op de energie-efficiëntie. Vandaag gaan we het hebben over 5 redenen om uw gevel te verbouwen en de voordelen hiervan.
Gevels kunnen om vele redenen worden gerenoveerd: uw gevel is beschadigd of wordt oud, u doet een woninguitbreiding of u wilt het huis verkopen, enz. Het vernieuwen van uw gevel is een belangrijke investering, maar biedt ook veel voordelen: de waarde van uw huis of het verbeteren van de energie-efficiëntie. Laten we deze 5 redenen bekijken om uw buitengevel te rehabiliteren:

1. VERHOOG DE WAARDE VAN UW THUIS

Een vernieuwde gevel verhoogt de waarde van uw huis. Wanneer het tijd is om uw eigendom te verkopen, is het een goede investering. Potentiële kopers zullen een huis met een nieuwe gevel waarderen, dus het kiezen van de juiste materialen voor uw gevelrenovatie is erg belangrijk.
U moet prioriteit geven aan resistente en duurzame producten zoals natuursteen, goedkoper dan andere bekledingsmaterialen. Het voegt economische waarde toe aan elk huis en het zal een leven lang meegaan.

Renoveer de gevel

2. VERBETERING VAN ISOLATIE EN ENERGIE-EFFICIËNTIE

Een oude of beschadigde gevel heeft invloed op de balans tussen verwarming en koeling in uw huis. Als u het energieverbruik van uw huis niet wilt verhogen, moet u de isolatie verbeteren. In feite zijn buitenmuren de meest effectieve plaatsen om isolatie aan oudere huizen toe te voegen.
Tegenwoordig kunt u kiezen uit vele soorten buitenmuurisolatie. Op deze manier kunt u een comfortabeler binnenklimaat creëren en tegelijkertijd de energie-efficiëntie van uw huis aanzienlijk verbeteren.

3. VOORKOM EXTRA KOSTEN VAN ONDERHOUD

Het is van essentieel belang om uw gevel met de juiste stropdas opnieuw te modelleren om extra kosten te voorkomen. Goed onderhoud kan de levensduur van uw gevel verlengen en voorkomt toekomstige problemen of schade. Natuursteen is een interessant materiaal voor buitengevels omdat het bestand is tegen de meest ongunstige weersomstandigheden en het vrijwel onderhoudsvrij is.

4. VERMINDER VOCHTIGHEIDSNIVEAUS VAN UW HUIS

Stijgend vocht verwijst naar de bevochtiging van wanden door het water in de bodem. Het kan resulteren in het verschijnen van salpeter en het loslaten van de coatings die de bodem van de muren bedekken. Om deze te verminderen, moeten muren die zijn aangetast door de vochtigheid een specifieke behandeling krijgen.

5. GEEF DE SCHOONHEID VAN DE BINNENWANDEN AAN

Als u een stijlvolle en eigentijdse gevel wilt, moet u het uiterlijk veranderen. Geef het een frisse uitstraling door ramen te vervangen, deuren te verven of een natuurstenen bekleding te installeren met behulp van innovatieve materialen zoals STONEPANEL ™. Het enige paneel dat is gecertificeerd voor buitengevels, zal de schoonheid van uw huis versterken.
Ongeacht uw reden, aarzel niet om uw gevel te renoveren!